Home
Visie
Persoonlijk profiel Gemeente Barneveld


Opdracht: neem een aantal communicatietrajecten over in verband met zwangerschapsverlof van een communicatieadviseur.

Tijdsduur: oktober - december 2008 gedurende 20 uur per week

Gedurende drie maanden heb ik de communicatie (inclusief woordvoering) verzorgd voor zeer diverse projecten, zoals de bouw van een nieuwe wijk, de anti-alcoholcampagne ‘genoeg = genoeg’, de afsluiting van het centrum van Barneveld door middel van paaltjes, de realisatie van een fietspad, de strategische visie tot 2030, de actie ‘50 euro voor minima’.

Toen één van de wijkplatforms besloot zichzelf op te heffen in verband met onvrede over de gang van zaken, werd ik hier als communicatieadviseur bij betrokken. Diverse gesprekken tussen de wethouder en wijkbewoners, huis-aan-huis brieven, een bewonersavond met een onafhankelijke gespreksleider hebben ervoor gezorgd dat partijen weer met elkaar om de tafel zitten. Duidelijke afspraken over verwachtingen en mogelijkheden bleken weer van onschatbare waarde te zijn.

Wat mij aantrok in de gemeente Barneveld: de directe contacten met wethouders, projectleiders, medewerkers, belanghebbenden, de media, en de politieke gevoeligheid waar rekening mee gehouden moet worden. Het contact met de twee(!) lokale kranten gaf hier een extra dimensie aan. Elke keer is het weer een uitdaging om alle betrokkenen (op de juiste manier) te bereiken, of dat nu ondernemers zijn, mensen met een minimum inkomen, jongeren of potentiële kopers van een nieuwbouwwoning.


◄ terug
Contact


Blanken Communicatie Projecten

drs. Jenneke Blanken

Eksterstraat 8
4105 WJ Culemborg

telefoon:
06 - 1327 1324

e-mail:
bcp@planet.nl